MERSİN / TARSUS - Tarsus Fatih Anadolu Lisesi

Tarsus Fatih Anadolu Lisesi

Muvaffak uygur caddesi no1 TARSUS / MERSİN
Vizyon
Dün olduğu gibi eğitim öğretim etkinliklerini ilk günkü ciddiyeti ve azmi ile devam ettirerek, halen hayatta olan onbinlerce mezununu Türkiye’nin mühendislik, tıp, eğitim, hukuk, diplomasi ve diğer alanlarında önemli mevkilere getirmenin onuru taşımaktayız. Bugün de katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı içinde; Ortak aklı esas alarak yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri ile işbirliği içinde çalışmalarına devam ederek, 21.yüzyıl Türkiyesi’nde çağdaş bir lise olma yolunda sağlam adımlarla ilerlemekteyiz. Türk Genliğini geçmişten aldığımız güçle gelecekte de Atatürk’ün arzuladığı çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırmak kararı ve azmindeyiz.
Misyon
Bizler Gençlerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini kişiliğinde taşıyabilen; vatanı ve milletini seven, karar verme gücüne sahip, insan haklarına saygılı ve bilimsel düşünceye önem veren bireyler olarak yetiştirmek için varız.
Başarılar
2010 - 2011 Basketbol İkinciliği, Voleybol Üçüncülüğü 2011 - 2012 Lys Sınavında Tarsus İkinciliği(Sosyal Bilimler Alanında)
Klima-Kalorifer
Şehir içi belediye otobüsleri dolmuşlar ve yürüyerek